Skip to main content
autismeMediationScheiden

Als autisme een rol speelt bij scheiden

By juli 31, 2022augustus 11th, 2022No Comments

Autisme en scheiden: wanneer een van de partners autisme heeft, dan kan dat erg ingewikkeld zijn. Verwarring en onzekerheid drukken dan nog extra op de stellen en het proces. Onze mediator heeft er ervaring mee en past haar werkwijze aan.

Autisme en scheiden: wat doet de mediator?

Om te beginnen maakt de mediator alle stappen binnen het scheidingsproces in een rustig tempo duidelijk. Ze neemt daarvoor de tijd die nodig is en plant het tijdspad net wat ruimer dan gebruikelijk.

Daarnaast plant ze ook meer tijd in tot aan de volgende afspraak. Er is zo ruimte om zaken te laten bezinken en je voor te bereiden op de volgende stap in het traject. In die overbruggingstijd mailt de mediator ter voorbereiding op de volgende afspraak schriftelijke informatie, zoals blogs of andere info. Een kleine moeite en partners ervaren dit als ontspannen en fijn.

Het betrekken van extra ondersteuning

Als er behoefte is aan extra steun is er de mogelijkheid om snel een relatietherapeut ‘uit eigen winkel’ bij het mediationproces te betrekken. Die ondersteunt jullie bij de lastige gevoelens, of geeft gewoon handige handvatten mee. Heel anders dan bij de afhandeling door een advocaat. Voor ondersteuning zijn we dus niet afhankelijk van derden, en dat is handig!

Misschien stelt het je gerust dat de mediator het scheidingstraject altijd op maat voor jullie maakt. Zij past het proces aan op de wensen en het tempo van de stellen. En ook na het scheiden en alles eromheen is de mediator nog te benaderen voor vragen of eventuele onzekerheden die zijn blijven hangen. Wil je een keer kennismaken met mediator Melissa Molenschot? Plan een afspraak in of stel je vragen.

Meer weten? Onze aanpak