Skip to main content

De scheiding regelen als je kinderen hebt: met welke praktische dingen moet je rekening houden? Een mediator neemt je mee in dit proces.

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je kinderen hebt en een scheiding gaat regelen. Gelukkig hoef je dat niet alleen uit te vissen. Samen met de mediator doorloop je verschillende stappen die jullie tot een goed geregeld geheel brengen.

Alimentatieberekening en ouderschapsplan

Zo maken we standaard een alimentatieberekening. Binnen deze berekening wordt rekening gehouden met de draagkracht van ouders en eventuele zorgkorting. Ook het ouderschapsplan lopen we standaard langs. Hoe gaan we de normale dagelijkse planning regelen? Maar ook de vakanties, feestdagen en tijden waarop het kind naar mama of papa toegaat.

Dit kan ook heel specifiek, van het vastleggen van het telefoongebruik van je kind tot het moment waarop het alleen naar school toe mag. Wanneer je dit soort afspraken te vaag of open formuleert en er ontstaat tóch een conflict, moet je weer met elkaar terug om de tafel. Onhandig en niet fijn. Daarom is het prettig om zoveel mogelijk op papier te hebben staan voor als je er later toch niet uitkomt samen.

Hoe kan je alles zo goed mogelijk regelen?

Daarnaast is het belangrijk om goed naar jullie testament te kijken. Als één van de ouders overlijdt voordat het kind 18 jaar is, gaat de nalatenschap naar de ex-partner. Belangrijk dus om hier bij stil te staan en met de mediator te bespreken wat de opties zijn. Ook is het handig om de overlijdensrisicoverzekering aan de andere ouder te koppelen. Zo is deze bij inkomstenderving (het stoppen van eventuele alimentatie) verzekerd en kan er praktisch gezien nog goed voor jullie kind of kinderen gezorgd worden. Wil je hier mee over weten? Neem dan contact op om kennis te maken of je vragen te stellen.

Wij richten wij ons op het krachtiger maken van relaties en gezonde patronen door te geven aan onze kinderen en de volgende generatie.

Locaties

Amsterdam
Almere
Blaricum
Den Haag
Groningen
Haarlem
Rotterdam
Tilburg
Utrecht

Contact

Praktijk de Liefde
Spuistraat
249 II rechts
1012VP
Amsterdam

©2023 Praktijk de Liefde
©2023 Praktijk de Liefde