Skip to main content
Mediation Amsterdam en andere vestigingen verspreid door Nederland

Mediation: zorgeloos de scheiding afwikkelen

Onze mediators hebben de benodigde juridische kennis en combineren deze met de gevoelskant van het verhaal. Binnen enkele sessies bereiden we jullie voor op een nieuwe fase, waarin alles van A-Z is afgewikkeld.

Mediation Amsterdam: respectvol en zorgvuldig

Bij een scheiding komt er veel op jullie af. Wat zijn dan de opties en waar begin je? Scheidingsmediation is een manier om tijdens jullie scheiding samen de richting te bepalen, onder begeleiding van de mediator als neutrale en onpartijdige derde.

De mediator begeleidt jullie stap voor stap om de scheiding goed en volledig af te ronden. Hierbij worden alle juridische en formele zaken uit handen worden genomen, zodat jullie je uiteindelijk kunnen richten op de toekomst.

Wat kan je van ons verwachten:

1

Mediation genereert win/win-oplossingen op maat.

2

Wij brengen de balans terug in de chaos.

3

Belangen van alle betrokkenen worden beschermd en behartigd.

4

Als we duidelijke afspraken hebben vastgelegd, nemen we alles uit handen.

5

Geen risico's of onverwachte kosten.

6

Wij helpen de communicatie te verbeteren.

7

Wij zijn toekomstgericht.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Wat doet de mediator?

Bij mediation worden jullie wensen uitgewerkt en de mogelijkheden besproken. De mediator stuurt tijdens de gesprekken bij waar nodig en reikt jullie tips en alternatieven aan. Jullie bekijken wat nodig is om financieel los te komen van elkaar, en hoe jullie de boedelscheiding kunnen regelen.
Uiteindelijk stellen jullie een echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan op waar jullie allebei achter staan en een goed gevoel bij hebben. Praktijk de Liefde ondersteunt jullie ook bij alimentatieberekeningen of vernieuwing van het ouderschapsplan.
Na een aantal gesprekken zullen de wensen, behoeften en afspraken duidelijk zijn. Wij gaan vervolgens achter de schermen aan de slag om alles uit te werken en juridisch af te ronden. Op die manier kunnen jullie een nieuwe weg inslaan en een turbulente periode achterlaten.

Waarom mediation?

Een mediator is een onafhankelijke en onpartijdige derde die samen met jullie voor een goede afwikkeling van de echtscheiding zorgt. Daarbij zorgt de mediator voor de belangen van beide partners en de kinderen als die er zijn. Het doel is dat jullie je na de scheiding allebei weer op de toekomst kunnen richten.

Hoe van start?

Voordat we beginnen, ondertekenen we een mediation-overeenkomst. Daarin staat dat de gesprekken vertrouwelijk zijn en geheim blijven. Tijdens de sessies krijgen jullie tips en adviezen. Verder werken we aan (nieuwe) verbinding waar nodig. Het partnerschap speelt immers door in hoe je als ouders door wil in de toekomst. Problemen in die verbinding kunnen het ouderschap in de weg zitten. Een mediator kan deze elementen goed uit elkaar trekken en ook helder maken voor jullie.

Hoe werkt het praktisch?

Vaak zijn een paar sessies al voldoende om alles in kaart te brengen en resultaten te behalen. We zien elkaar dan eens in de 2 weken. De mediator neemt het werk volledig uit handen en zal alles achter de schermen voor jullie afwikkelen.

Mediation Amsterdam, één van onze andere locaties of toch liever aan huis?

Wij zijn niet locatiegebonden en komen graag bij jullie aan huis. Toch liever op neutraal terrein afspreken? Plan dan een afspraak in een van de praktijklocaties.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Maak gratis kennis

Wij richten wij ons op het krachtiger maken van relaties en gezonde patronen door te geven aan onze kinderen en de volgende generatie.

Locaties

Amsterdam
Almere
Blaricum
Den Haag
Groningen
Haarlem
Rotterdam
Tilburg
Utrecht

Contact

Praktijk de Liefde
Spuistraat
249 II rechts
1012VP
Amsterdam

©2023 Praktijk de Liefde
©2023 Praktijk de Liefde