Skip to main content

Mediation Tilburg: respectvol en zorgvuldig scheiden

Onze mediators in hebben de benodigde juridische kennis en combineren deze met de gevoelskant van het verhaal. Binnen enkele sessies bereiden we jullie voor op een nieuwe fase, waarin alles van A-Z is afgewikkeld.

Scheiden is geen wedstrijd, maar een vorm van samenwerken. Ook al bevinden jullie je in een nare, verdrietige periode.

Mediation Tilburg: samen een middenweg vinden

Bij een scheiding moet je de relatie loslaten en krijg je tegelijkertijd te maken met dingen waar jullie niet op dezelfde manier naar kijken. Wat kan je dan doen? Met mediation kijken jullie samen met de mediator naar de mogelijke scenario’s.

Scheidingsmediation is een manier om tijdens jullie scheiding samen de richting te bepalen. Jullie doen dat onder begeleiding van onze mediator Melissa als neutrale en onpartijdige derde. Met haar ervaring en juridische kennis helpt ze jullie de scheiding met zorg en volledig met elkaar af te ronden. Zij zal verder achter de schermen alles voor jullie uit handen nemen, zodat jullie je kunnen richten op de toekomst.

Tijdens de mediation is er aandacht voor:

1

De relatie, eventuele frictie en wrijvingen.

2

De belangen van de kinderen en het ouderschap.

3

Alle financiële zaken en de boedelscheiding.

4

Het echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan.

5

Eventuele alimentatieberekeningen.

6

De belangen van jullie beiden.

7

Advies, passend in het geheel.

Hoe werkt de mediator?

Aan het begin ondertekenen we de mediation-overeenkomst. Daarin spreken we af dat de gesprekken vertrouwelijk zijn en geheim blijven. In de sessies krijgen jullie tips en adviezen, maar we werken ook aan verbinding. Het partnerschap speelt immers door in hoe je als ouders de toekomst in gaat. Wrijvingen kunnen het ouderschap flink in de weg zitten. Een mediator kan deze rollen goed uit elkaar trekken en voor jullie verhelderen.

Hoe werkt het praktisch?

Wij nemen jullie aan de hand mee in het scheidingsproces. Er zijn een aantal gesprekken nodig om alles in kaart te kunnen brengen. De gesprekken vinden om de twee weken plaats. Op basis van deze gesprekken zal de mediator alles achter de schermen uitwerken. Na 8 weken worden de stukken bij de rechtbank ingediend. Hiervoor betalen we griffierecht. Het kan twee à drie maanden duren voordat dit is verwerkt. Vervolgens komt er een beschikking van de rechtbank. Deze wordt opgenomen in de registers van de burgerlijke stand bij de gemeente, nadat de advocaat deze heeft doorgegeven. Pas wanneer dit is gebeurd, laten wij jullie los.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Mediation Tilburg en andere vestigingen

Onze mediators zijn niet aan onze locaties gebonden en komen graag bij jullie aan huis. Toch liever op neutraal terrein afspreken? Plan dan een afspraak in een van de praktijklocaties.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Maak gratis kennis

Wij richten wij ons op het krachtiger maken van relaties en gezonde patronen door te geven aan onze kinderen en de volgende generatie.

Locaties

Amsterdam
Almere
Blaricum
Den Haag
Groningen
Haarlem
Rotterdam
Tilburg
Utrecht

Contact

Praktijk de Liefde
Spuistraat
249 II rechts
1012VP
Amsterdam

©2023 Praktijk de Liefde
©2023 Praktijk de Liefde