Skip to main content

Mediation: onze aanpak

De aanpak van Praktijk de Liefde creëert rust, overzicht en ruimte om de scheiding zonder zorgen en stress te verwerken. Voor beide partners én het kind.

Samen de cirkel van de relatie rond maken

Ons doel is dat jullie financieel en emotioneel en fit uit de scheiding komen. Wij zien scheiden niet als een wedstrijd, maar als een vorm van samenwerken waarbij de uitkomst voor beide partners goed is.

Met mediation investeer je direct in de huidige en toekomstige relatie met je ex-partner en het ouderschap. Voor minder spanning, meer rust en meer geluk. Daarbij denk je aan de risico’s en bespaar je dus op onvoorziene extra (toekomstige) kosten. Mediation biedt structuur, overzicht en creëert rust en ruimte om emoties te verwerken. Dit door een volledig ontzorgende aanpak, waarin alles binnen enkele sessies is geregeld. Zo kunnen jullie zonder onnodige extra stress, chaos en zorgen naar de toekomst kijken.

Onze aanpak is zowel juridisch en grondig, als menselijk en flexibel:

1

Mediation genereert win/win-oplossingen op maat.

2

Wij brengen de balans terug in de chaos.

3

Alle betrokkenen worden beschermd.

4

Wij nemen alles uit handen.

5

Geen risico’s of onverwachte kosten.

6

Samen beter communiceren.

7

Wij zijn toekomstgericht.

Wat maakt het verschil?

Onze mediators hebben een therapeutische achtergrond. Wij weten dus als geen ander dat scheiden een van de moeilijkste beslissingen van je leven is. Daarom draait onze aanpak om aandacht voor jullie zorgen en de gewenste uitkomsten. Waarbij het gaat om samen in afstemming komen, zodat het voor beide partners goed voelt. We regelen de formele kant en geven aandacht aan de emoties die een scheiding teweeg brengt.

Met liefde en professionaliteit zorgen wij dat jullie minder druk ervaren, duidelijke afspraken kunnen maken en compromissen kunnen sluiten waar nodig. Maar vooral helpen wij jullie bij het loslaten. Doordat wij alles uit handen nemen, is er ruimte om bezig te zijn met de emotionele afronding. Jullie ronden een hoofdstuk af, maar starten ook een nieuw hoofdstuk.

Wij bereiden jullie voor om elkaar los te kunnen laten en te starten aan een volgend hoofdstuk. Dit doen we door jullie wensen in overweging te nemen en samen af te stemmen. Maar ook door vanuit verbinding een nieuwe vorm te geven aan de relatie om zo voor de toekomst duidelijkheid, zekerheid en rust te ervaren. Dit gebeurt in een informele sfeer, niet koeltjes op een kil kantoor. En in tegenstelling tot advocaten die mediation in de kantlijn aanbieden, nemen we de nodige ruimte voor dit proces.

Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht wanneer ouders uit elkaar gaan, ook wanneer jullie niet zijn getrouwd. Wij helpen de belangen van beide partners en de kinderen in kaart te brengen en te beschermen. Het inschakelen van een mediator zorgt niet alleen voor rust en duidelijkheid voor de ouders, maar ook voor de kinderen.

Onze achtergrond in mediation

Onze mediators hebben de benodigde juridische kennis en combineren deze met de gevoelskant van jullie verhaal. We kiezen de middenweg tussen zakelijke advocatenkantoren en zelfverklaarde mediators zonder juridische kennis of opleiding.

Wij richten wij ons op het krachtiger maken van relaties en gezonde patronen door te geven aan onze kinderen en de volgende generatie.

Locaties

Amsterdam
Almere
Blaricum
Den Haag
Groningen
Haarlem
Rotterdam
Tilburg
Utrecht

Contact

Praktijk de Liefde
Spuistraat
249 II rechts
1012VP
Amsterdam

©2023 Praktijk de Liefde
©2023 Praktijk de Liefde