Mediaton: onze aanpak

De aanpak van Praktijk de Liefde draait om met elkaar in gesprek gaan, en het onderzoek naar wat voor jullie belangrijk is. Ook wanneer je niet meer samen verder wil of kan.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Wij zijn gevestigd op meerdere locaties

Samen de cirkel van de relatie rond maken en op een zorgvuldige manier scheiden

Het begrip ‘relatie’ is natuurlijk erg breed. Het kan om een liefdesrelatie gaan, maar ook meer overstijgend, de relatie met elkaar als je geen partners meer bent. Met mediation helpen we je om die nieuwe relatie zorgvuldig en op wat voor manier dan ook vorm te geven. Het doel is om zo ontspannen mogelijk uit elkaar te gaan, waardoor je op een normale manier met elkaar in contact kan zijn of blijven. Scheiden is geen wedstrijd, maar een vorm van samenwerken. Ook al bevinden jullie je in een nare, verdrietige periode.

Wat maakt ons anders dan andere praktijken?

De aanpak van Praktijk de Liefde draait om met elkaar in gesprek gaan, en het onderzoek naar wat voor jullie belangrijk is. Ook wanneer je niet meer samen verder wil of kan. Bezig zijn met alleen de formele kant gaat voorbij aan de liefde en jullie gevoel. We willen de mildheid behouden, zelfs al gaan jullie los van elkaar verder.

Onze mediation verloopt in informele sfeer, niet koeltjes op een kil kantoor. De beschikbare expertise op het gebied van liefde, relaties en communicatie is daarbij een waardevolle toevoeging. De mediator werkt vanuit de individuele behoeften, direct aan wat de meeste frictie oplevert en helpt dat vervolgens uit de weg. Je zal zien, dat opent het gesprek. Deze ruimte hebben en nemen we, in tegenstelling tot advocaten die mediation in de kantlijn aanbieden. Efficiëntie is nooit een doel.

Onze achtergrond in mediation

Onze mediators hebben de benodigde juridische kennis en combineren deze met de gevoelskant van het verhaal. Kortom, we bewandelen het mooie midden tussen zakelijke advocatenkantoren en zelfverklaarde mediators zonder juridische kennis of opleiding.